Wie zijn wij?

Het EquiRencontre, een passie

RUITERS & LIEFHEBBERS

De EquiRencontre vindt elk jaar plaats in een andere provincie. Het wordt dan ook elk jaar georganiseerd door een andere regionale vereniging voor paardentoerisme, ARTE.
Maar we hebben allemaal één ding gemeen: we willen paardrijden en mennen dichterbij zoveel mogelijk mensen brengen.

Het team van dit jaar

ARTE Liège

Het comité ARTE Luik (Antenne Régionale de la FFE) heeft een informeel karakter en bestaat uit leden van de FFE die een vrijwillige functie vervullen en/of als “hulpbron” fungeren voor een specifiek thema in de provincie Luik: Paden, discipline paardrijden… en/of effectieve FFE-leden zijn (vertegenwoordigers van de leden op de jaarlijkse Algemene Vergadering van de FFE).
Voor 2024 voegen La Commanderie des Fourons cavalerie en de Association de Défense des Chemins Cavaliers (Vereniging voor de Verdediging van Ruiterpaden) zich bij ons in de organisatie.

Remise des Prix à Wanne, 2018

Van ontmoetingen, paarden en trektochten

De Fédération Francophone D'Equitation Et D'Attelage (Franse Federatie voor Paardrijden en Mennen)

De FFE verenigt ruiters, menners, liefhebbers van paarden en ezels, amateurs en professionals in een filosofie van respect, passie en gemeenschappelijkheid.
Sinds 1972 zijn paarden en ezels, geen werktuigen meer, voor de leden van de FFE zijn het partners!

icon6

Disciplines

Welke discipline je ook beoefent, het gaat niet om winnen, maar om het plezier van technische vooruitgang boeken of nieuwe landschappen ontdekken en bijzondere momenten delen met je paard. ADOC Dressuur Obstakel Cross, Amazones, Boogschieten, Rijden & Trekken, Paardrijden & Rijden, Hippotherapie, Werkrijden, Equidance, Equifeel, Equility, Kinderrijden op Pony's, Ethologie, Polo, Ride&Run en Ride&Bike, Voltigeren & Gymnastiek te Paard, Amerikaans Paardrijden, Show & Ruitertheater, Wandelen & Reizen met Paarden, Ezels en Muildieren

Onderwijs

Deze commissie richt zich op de ontwikkeling van de beheersing van rijpraktijken en is verantwoordelijk voor de coördinatie en validatie van opleidingen en certificeringen.

icon4

Diensten​

Hier zijn enkele van onze diensten: Clublidmaatschap, HippoNews, Lijst van hippoclubs, Verzekering, Bescherming van paden en trails, Routes & kaarten, Geschenken en voordelen, Dierenwelzijn, Internationaal, Kwalificatie van het recreatiepaard, Trainingscursussen.

Régio's

Leden van de FFE zijn informeel gegroepeerd in regio's, de "locals" van de FFE. Deze ARTE's (oorspronkelijk: Association Régionale de Tourisme Equestre) maken integraal deel uit van de FFE.

Sinds 2001

De vzw A.W.T.E. werd in 2001 opgericht door ruiters van de Antenne Nationale de Tourisme Equestre, die 50 jaar geleden werd opgericht.

Paardrijden ontdekken

A.W.T.E helpt ruiters om het paardrijden te ontdekken en om van paardrijden naar meerdaagse ritten te gaan. Dankzij een netwerk van routes, accomedaties, maar ook ritten met getrainde gidsen en leiders.

icon2

Routes

A.W.T.E. creëert themaroutes en routes tussen de accommodaties of ritten rondom de paarden verblijven.

Erkend door het Commissariaat-generaal voor Toerisme

De enige vereniging gewijd aan regionaal toerisme voor ruiters en menners in Wallonië is erkend door het Commissariaat-generaal voor Toerisme van het Waalse Gewest in het kader van de ontwikkeling van toerisme en in het bijzonder de sector van toeristische diensten te paard, per fiets of per koets.

HippogîtePaarden verblijven met keurmerk Goedgekeurde hippogîtess labélisés

Om nog meer nieuwe avonturen aan te bieden, de A.W.T.E. omvat nu meer dan 50 ruiterbestemmingen van Wallonië-Picardië tot de Oostkantons, met verbindingen naar Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Het helpt hen om het onthaal dat ze hun ruiters bieden te verbeteren.

De Waalse Vereniging voor Hippisch Toerisme

De A.W.T.E. heeft de volgende taken
– De organisatie van een algemene campagne om het ruitertoerisme in Wallonië te
promoten,
– de oprichting van een label “Gîtes et Relais Equestre de Wallonie
– de creatie van routes tussen accomedaties en thematische routes
– de organisatie van promoties voor ruitertoeristische activiteiten zoals bijeenkomsten
gastronomische tochten, toeristische rally’s naar opmerkelijke plaatsen of thema’s in de 5
provincies van Wallonië
– de bescherming van het erfgoed van de ruiterroutes in de 5 Waalse provincies,
– deelname aan de ontwikkeling van ecologisch verantwoord ruitertoerisme voor ruiters

Heb je nog andere vragen over EquiRencontre?