Faq

Vragen en antwoorden

Voor een perfecte EquiRencontre

ALLES WAT U MOET WETEN VOOR UW REIS EN WEEKEND

Hoe kom ik bij het Equirencontre ?

Te paard, te voet of met een trailer. Vergeet niet je in te vullen om mee te doen aan de wedstrijd: Langste route, grootste groep, ... Heb je tips nodig voor jouw route? De A.W.T.E. en de FFE staan ​​aan uw zijde met advies en ondersteuning. Accommodatie, afgeraden passages, routes van andere wandelaars, ... Alle informatie over het verzamelpunt vind je hier.

Vaccinaties & verzekeringen.

Vergeet niet om de papieren van uw paard bij u te hebben, of op zijn minst een kopie ervan. Voor uw paard worden de griep- en tetanusvaccinaties aanbevolen, controleer tevens onderstaande site ivn vervoer van paarden naar het buitenland https://www.nvwa.nl/onderwerpen/paarden/met-uw-paard-naar-het-buitenland

Hoe vind ik een ruiter die met mij meerijdt naar de EquiRencontre?

Bent u alleen en op zoek naar andere ruiters of menners die met u mee willen rijden, bezoek dan de Facebookpagina van het evenement en plaats uw advertentie. Wij zullen er alles aan doen om u te helpen! Ook kunt u de ARTE-bijeenkomsten van de FFE bijwonen, waarbij de route naar Equirencontre op de agenda staat.

FFE

Vereniging voor ruiters, menners en paardenpartners

Om jezelf te trainen, om medereizigers te ontmoeten, om verzekerd te zijn voor aansprakelijkheid en letselongevallen.

AWTE

Ruiter toerisme

Heeft u vragen over de accommodatie of de route? U kunt ook contact opnemen met de Association Wallonne de Tourisme Equestre voor meer informatie over bestaande routes en hippische accommodaties in Wallonië.

Vragen van ruiters

01.

Welk niveau moet ik hebben om te kunnen deelnemen?

Ruiters van alle niveaus zijn welkom. Het is echter essentieel dat ruiters en menners hun paarden buiten en onder alle omstandigheden onder controle kunnen houden. Uw uitrusting moet aangepast zijn en uw paarden moeten getraind zijn.

02.

Welke uitrusting is essentieel voor de ruiter tijdens het evenement?

Denk hierbij aan de paddock van uw paard (zelf draad/band en prikpalen meenemen) en uw eigen accommodatie-uitrusting: Een tent, een zaklamp, stroomkabels, haringen, batterij, wateremmer, voederbak,...

03.

Hoe zien de paddocks eruit?

Een deel van de weide wordt voor je omheind. In totaal 100m² per paard (d.w.z. 10x10m), waar je je paddocks kunt neerzetten (zelf draad/band en prikpalen meenemen) maar ook je auto, trailer, vrachtwagen, je tent of wat je maar nodig hebt voor je bivak.

04.

Hoe zit het met de begeleiders?

Begeleiders zijn welkom tijdens het hele weekend, voeg gewoon maaltijden voor hen toe (en slaapplaatsen indien nodig) wanneer je je inschrijft via het inschrijvingsformulier.

05.

Kun je maar een deel van het weekend komen?

De eerste reactie is NEE. Je vindt alle informatie op de pagina AANMELDING. Hier vind je de details van het programma en de prijzen. Vergeet vooral niet op tijd te boeken!

06.

Dit Is Een Eerste Keer Voor Mijn Paard.

Als u vrijdag met de paardentrailer aankomt, is er geen specifieke training nodig, als uw paard regelmatig 25km aflegt. Als u te paard naar de EquiRencontre komt, aarzel dan niet om advies te vragen want dat vergt voorbereiding. We hebben bekwame mensen in ons team en zeker een club in de buurt om u te helpen.

07.

Hoe zit het met buitenlandse ruiters?

Buitenlandse ruiters zijn van harte welkom, individueel of in groep, en het inschrijfformulier is hetzelfde. Zorg er wel voor dat je goed verzekerd bent. Check tevens, https://www.nvwa.nl/onderwerpen/paarden/met-uw-paard-naar-het-buitenland ivm vervoer/berijden van paarden naar buitenland.

08.

Zei je FFE?

"Let op, de FFE is niet de FFE! hihi Inderdaad, in België hebben we de FFE: Vereniging van ruiters, menners en partners van paarden en de federatie voor paardrijden en mennen. In Frankrijk is er de FFE: Franse Federatie van Paardrijden, een nationaal erkende sportfederatie door de FEI (Internationale Paardensport Federatie). Een subtiele nuance bij het aanmelden voor verzekeringen."

09.

Welke veterinaire controle?

Bij aankomst zal er een dierenarts aanwezig zijn om de gezondheid van je paard na een aantal dagen rijden te controleren en je advies te geven. Zijn mening wordt meegenomen in de rangschikking van de verschillende prijzen die op het EquiRencontre worden uitgereikt.

L'ÉquiRencontre